Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să găsească „Elixirul Tinereții”. Astfel, au căutat poțiuni magice care să oprească timpul în loc. Experiențele de care avem parte însă ne fac să tragem concluzia că timpul nu va înceta niciodată să curgă și așa ne dăm seama că magia nu se află nicăieri altundeva decât în noi. Prin urmare, timpul poate fi cel mai bun prieten al nostru atâta vreme cât purtăm în suflet bucuria experiențelor trecutului și dorința fructificării acestora într-un viitor frumos.

Ridurile reflectă călătoria noastră prin viață și experiențele prin care am trecut de-a lungul vremii. Acestea creionează amintirile, emoțiile, bucuria, veselia, dar și experiențele mai puțin plăcute, cele mai importante, de altfel, în transformarea noastră în oameni puternici, îngăduitori, sensibili, capabili de a simți empatie…oameni cu adevărat frumoși.

Frumusețea este, prin urmare, floarea cea mai de preț pe care ne-o poate dărui viața. Îngrijirea acesteia ține de voința noastră, iar tot ceea ce facem noi esta să o lăsăm în voia timpului. Și doar pentru că timpul își îndeplinește triumfător propria-i misiune și nicidecum pe a noastră, ajungem să-l privim ca pe cel mai aprig inamic.

Haideți să vedem cum stau lucrurile de fapt. Oare cine este magicianul în povestea noastră? Timpul ori noi? Câte clipe prețioase trebuie să alocăm frumuseții și cum procedăm? Ce rezultate vom obține într-un an calendaristic?

I. Alocăm 5 minute dimineața și 5 minute seara

 • Îngrijirea de dimineață în 5 pași:
  1. Demachiere
  2. Tonifiere
  3. Serum (biologic activ)
  4. Cremă
  5. Cremă colorantă cu minerale și SPF (factor de protecție solară)
 • Îngrijirea de seară în 5 pași:
  1. Demachiere
  2. Tonifiere
  3. Serum (biologic activ)
  4. Cremă
  5. Masaj facial ușor realizat cu mișcări ascendente

După un scurt calcul, observăm că 10 minute de îngrijire zilnică reprezintă aproximativ 60 de ore de îngrijire pe an.

II. Alocăm 90 minute de îngrijire pe lună: printr-un tratament facial adaptat tipului de ten și problemelor specifice acestuia (într-un ambient plăcut și relaxant, la esteticianul nostru preferat).

Calculele ne arată că 1 tratament cosmetic lunar de 90 minute reprezintă 18 ore de îngrijire estetică pe an.
Acesta este tabloul complet al îngrijirii pielii noastre.

Este mult? Este puțin? E greu sau ușor?
Haideți să analizăm împreună rezultatul și să oferim un răspuns tuturor întrebărilor noastre.

Timpul își lasă amprenta vreme de 365 de zile, esteticianul ne acordă 18 ore de îngrijire profesională, iar fiecare dintre noi deține controlul asupra frumuseții sale timp de 60 de ore.

Am găsit cheia? Cine deține „Elixirul Tinereții” de fapt?
Cheia a fost dintotdeauna la noi…iar elixirul tinereții este și va fi tot timpul în mâinile noastre.

Daniela Butnicu
formator estetician – Academia de Terapii Japoneze